Van 't Schip bij Ajax om tafel met Sutalo

Ajax-spelers op appèl bij Van 't Schip: 'Sutalo moet dat gaan oppakken'

5 november 2023 om 16:56

John van 't Schip heeft de afgelopen dagen met 'ongeveer driekwart' van de Ajax-selectie gesproken, vertelt de trainer aan ESPN. Eén van de gesprekken was met Josip Sutalo, die een aantal opdrachten heeft meegekregen.

De insteek van Van 't Schip en zijn assistenten bij de 'kennismaking' was het bieden van een luisterend oor. "We vragen met name wat de jongens zelf voelen, hoe ze het afgelopen half jaar hebben beleefd. Het is luisteren en vervolgens aangeven waarin we zouden kunnen helpen", vertelt de Ajax-coach.

Omdat Sutalo sinds zijn miljoenentransfer naar Ajax een ongelukkige indruk maakt, was de Kroatische aankoop een van de eerste spelers met wie Van 't Schip om tafel ging. "Er waren veel wisselingen in het elftal en hij begreep de afspraken misschien niet goed", probeert hij de vormcrisis van Sutalo te verklaren. "Maar hij moet vanuit de verdediging leiding gaan geven. Dat hebben we ook met hem besproken. Hij moet dat gaan oppakken."

Ajax gaat zondag tegen sc Heerenveen vanaf 16.45 uur op zoek naar de tweede overwinning van deze week, nadat donderdag FC Volendam werd verslagen (2-0).