Ajax houdt vertrouwen in Sutalo

'Ajax zet nog altijd vol in op Sutalo: gevolgen voor situatie van stand-in'

4 november 2023 om 11:15
Laatste update: 4 november 2023 om 11:18

Ajax is bereid om Josip Sutalo het volle vertrouwen en de tijd te geven om te wennen aan de club, meldt Voetbal International. De Kroaat kreeg in zijn eerste wedstrijden voor de Amsterdammers flink wat kritiek te verwerken, maar de clubleiding heeft nog altijd geloof in de centrumverdediger. Voor zijn back-up Jakov Medic betekent dit dat de situatie in Amsterdam steeds uitzichtlozer wordt.

Sutalo werd deze zomer als de grootste en belangrijkste aankoop binnengehaald door Sven Mislintat. De Duitser had er tripjes naar Zagreb voor over om de deal uiteindelijk door te laten gaan. Ajax tikte meer dan twintig miljoen euro af voor de 23-jarige verdediger, maar zijn start was nog niet opperbest. De Kroaat kreeg wat kritiek na zijn eerste wedstrijden in het shirt van Ajax.

Toch blijft de clubleiding positief gestemd over de Kroaat. Eerder dit seizoen was hij al een keer aanvoerder en bij Ajax zien ze nog altijd een toekomstige leider van de defensie in Sutalo. De club heeft dan ook voor ogen dat ze de verdediger de tijd willen gunnen om te acclimatiseren en te wennen aan zijn basisplek in de Amsterdamse defensie.

Dit heeft wel gevolgen voor de situatie van Medic. De landgenoot van Sutalo knalde de Eredivisie in met een pegel in de overwinning tegen Heracles Almelo, maar hij moest al snel op de bank plaatsnemen toen Sutalo kwam. Doordat Ajax Sutalo de tijd wil geven, lijkt de situatie van Medic uitzichtloos. Het is daarom maar de vraag hoe lang hij nog in Amsterdam zal rondlopen.