Van 't Schip (Ajax) tegenover Joep Schreuder

Van 't Schip tegenover Joep Schreuder: 'Die vraag laat ik aan me voorbijgaan'

5 november om 17:24
Laatste update: 5 november om 17:26

John van 't Schip heeft voor de thuiswedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen tekst en uitleg gegeven over zijn ongewijzigde basiself. Dat hij liefst zeven 'Mislintat-aankopen' op de bank zet, zegt volgens de trainer niets.

Borna Sosa, Gaston Avila, Carlos Forbs, Chuba Akpom, Jakov Medic, Georges Mikautadze en Benjamin Tahirovic staan om uiteenlopende redenen niet in de basis. Als NOS-verslaggever Joep Schreuder wijst op het feit dat het gaat om zeven aankopen van voormalig technisch directeur Sven Mislintat, zucht Van 't Schip een keer diep.

"Weet je, Joep, ik kijk daar niet eens naar. Ik ben daar helemaal niet mee bezig", aldus de Ajax-coach. "Die vraag laat ik dus aan me voorbijgaan. Als we op de training een jongen zie die in het elftal past, dan krijgt diegene een kans. En spelers die van de bank komen, moeten hun kans pakken."

"Dat ik voor dezelfde elf spelers kies als tegen FC Volendam (2-0 zege, red.), wil dus niet zeggen dat spelers geen kans krijgen", gaat Van 't Schip verder. "Ik wil weer bepaalde dingen terugzien en verder uitbouwen. Daarom zagen we geen reden om nu alweer veranderingen aan te brengen."