Room spreekt van 'rampavond' in Deventer:

'Rampavond' voor hekkensluiter Vitesse: "Trainer onder druk, maar spelers ook"

5 november om 20:13
Laatste update: 5 november om 20:24

Eloy Room deelde zaterdag mee in de malaise van Vitesse. De normaliter betrouwbare en ervaren doelman maakte een flinke fout in het met 5-1 verloren duel met Go Ahead Eagles. 

Room meldde zich na afloop van het duel tegenover De Gelderlander en is realistisch over de vreemde wedstrijd. "In alles is dit een rampavond. We begonnen nog goed, maar uiteindelijk werd het in de tweede helft een schiettent. Dat is zeer pijnlijk", aldus de doelman. "Gezien de ranglijst zijn we een degradatiekandidaat. Dat kan ik niet ontkennen."

Uiteindelijk viel de einduitslag nog mee, aldus de doelman. "Go Ahead kon gewoon vrij inschieten. Ik kan niet in het hoofd van anderen kijken en natuurlijk is die flater een sleutelmoment, maar dan moet je niet in paniek raken of opgeven. Dan moet je karakter tonen. Maar dat gebeurde niet. Het had zomaar 7-1 of 8-1 kunnen worden. Hier moeten we echt wel over praten."

Vitesse is de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie door de ruime nederlaag. De druk op trainer Phillip Cocu neemt toe, weet ook Room. "Ja, er staat nu druk op de trainer. Maar die is er ook voor de spelers. Ik begrijp de keuzes van de trainer. Maar wij moeten het ook laten zien. Vitesse heeft niet zo’n brede selectie om zaken rigoureus te veranderen. Wij moeten met elkaar en voor elkaar knokken", besluit de keeper.