"Ajax heeft wel gewonnen, maar Heerenveen sneed er als een mes door de boter heen"

Afellay ziet herboren Ajax-aankoop: "Niemand heeft zich om hem bekommerd"

5 november om 23:05

Chuba Akpom is een herboren speler na het duel met sc Heerenveen, meent Ibrahim Afellay. De aanvaller van Ajax scoorde in de afgelopen vier dagen drie keer en voelt zich gewaardeerd onder interim-trainer John van 't Schip. 

Afellay ziet een wereld van verschil wat Akpom betreft. "Hij heeft nu al meer minuten gemaakt dan onder Steijn. Hij scoort ook twee keer, dat moet je niet vergeten. Niemand heeft zich om hem bekommerd. Dan zit je in een ander land, je spreekt de taal niet en je komt in een totaal nieuwe omgeving. Het draait dan voor geen meter. Dan kan ik begrijpen dat hij zich sinds vandaag (zondag) als een vis in het water voelt", stelt de oud-speler bij Studio Voetbal

In Amsterdam is de vreugde groot, maar wat Afellay betreft moet de ploeg nog veel stappen zetten. "Ze hebben wel gewonnen, maar verdedigend was het... tsja, Heerenveen sneed er als een mes door de boter heen, vooral in de eerste helft. Ik vind de overwinning zeer geflatteerd."

Van Hooijdonk ziet dat twee weggezakte spelers meer zelfvertrouwen hebben onder Van 't Schip. "Je ziet dat bepaalde spelers een belangrijkere rol zijn gaan spelen. Als ik vandaag zie hoe Steven Berghuis aan de wedstrijd begon... die jongen heeft veel over zich heen gekregen. Die was aan het tackelen. Van den Boomen zat veel op de bank onder Steijn en is nu als soort leider weggezet. Zij beschikken allebei over een fantastische traptechniek. In de eerste helft spatte het aanvalsspel van Ajax er toch wel vanaf."