Akpom haalt uitspraken Berghuis door Google Translate

Akpom haalt uitspraken Berghuis door Google Translate: 'Een echte leider'

6 november 2023 om 08:06

Chuba Akpom is Steven Berghuis bijzonder dankbaar. Na de wedstrijd tegen FC Volendam, waarin de Engelse aanvaller zijn eerste Eredivisie-goal maakte, haalde hij een aantal uitspraken van zijn teamgenoot door Google Translate.

"Chuba komt bij een team waarin de voorwaarden denk ik niet goed zijn om als nieuwe speler je kwaliteiten te laten zien", zei Berghuis onder meer. Akpom kreeg het mee. "Ik moest Google Translate erbij pakken, omdat ik geen Nederlands spreek", lacht hij na zijn twee goals tegen sc Heerenveen (4-1) tegenover ESPN.

"Maar ik weet dat hij positieve dingen heeft gezegd, dus daar ben ik blij mee", vervolgt Akpom, die Berghuis typeert als een 'echte leider'. "Ik heb hem zojuist nog een compliment gegeven over de manier waarop hij druk zet. Een leider is niet iemand die veel praat of schreeuwt, maar iemand die het voortouw neemt op het veld. Dat doet hij zowel op de trainingen als tijdens de wedstrijden."

"Berghuis is een enorm belangrijke speler in onze kleedkamer", besluit Akpom, die in hetzelfde interview vertelde dat hij zich alleen heeft gevoeld tijdens zijn eerste maanden als Ajacied. "Het was een catastrofe, écht. Ik heb me de afgelopen twee maanden niet thuis gevoeld."