Ballenjongen over moment tijdens Go Ahead Eagles - Vitesse

Ballenjongen Go Ahead doet verhaal na aandeel in goal: 'Ik was zó gefocust'

6 november 2023 om 09:15
Laatste update: 9 november 2023 om 14:17

Floris van Wezenbeek leverde afgelopen zaterdag een aanzienlijk aandeel in de openingstreffer van Go Ahead Eagles, dat uitiendelijk met 5-1 won van Vitesse. De ballenjongen van de club uit Deventer gaf de bal razendsnel mee aan Bas Kuipers, die vervolgens met een ingooi de uiteindelijk scorende Willum Willumsson bereikte. Floris was zondagavond te gast bij Studio Voetbal, waar hij zijn verhaal deed. 

In de blessuretijd van de eerste helft trapte Vitesse-verdediger Nicolas Isimat-Mirin de bal over de achterlijn. Aanvankelijk was niet meteen duidelijk waar de bal precies uitging. Go Ahead leek in eerste instantie een inworp te nemen op een plek ver af van waar de bal daadwerkelijk de zijlijn passeerde, maar de jonge Floris zag zijn kans schoon en smokkelde wat meters.

Floris vertelt dat ballenjongens bij Go Ahead voorafgaand aan wedstrijden een instructie meekrijgen. "Het enige wat we horen is dat als wij voorstaan heel rustig met de tegenstander moeten doen. Andersom moeten we redelijk snel zijn." Bij het specifieke en veelbesproken moment was Floris meer dan snel. "Ik was gewoon zó gefocust op de bal, en ik zag dat de bal eerder langs de lijn was gegaan. Daarom gaf ik 'm gewoon." Of de bal iets voor zijn voeten de lijn passeerde? "Hij ging wel iets verder uit, maar ik dacht: ik kan het altijd proberen", vertelt hij met een lach. 

Go Ahead heeft nog geen contact opgenomen met de ballenjongen, die het mooi zou vinden als hem twee seizoenkaarten worden toegestuurd. "Ik heb nog niks gehoord, ik denk dat dat binnenkort komt", besluit Floris, die door Go Ahead-trainer René Hake na afloop bij ESPN ook al werd geprezen om zijn snelle reactie. "Hij was heel alert en dat heeft hij heel goed gedaan."