Brobbey uitgeroepen tot Speler van de Week: 'Hij heeft dat instinct'

Berghuis 'dwingt teamgenoten te volgen': "Puur in zijn technisch vermogen"

6 november 2023 om 10:12

Martijn Meerdink ziet 'eindelijk weer reden om Ajacieden op te nemen in het Elftal van de Week' in de Eredivisie. De voormalig rechtsbuiten van onder meer AZ prijst Steven Berghuis en Brian Brobbey na de zege op sc Heerenveen (4-1).

Als hangende rechtsbuiten is onder meer Berghuis opgeleefd bij Ajax. "Hij neemt het voortouw, maar ook puur in zijn technisch vermogen", oordeelt Meerdink in De Telegraaf. "Hij speelt alles hard in, op het juiste been, met de juiste snelheid. Daarmee dwing je teamgenoten te volgen. Hij versnelt het spel en daar heeft Ajax behoefte aan. Hij had in het geval van Bergwijn en Akpom ook oog voor iemand anders en al met al werd het vertrouwen opgekrikt."

De eenmalig international roept Brobbey zelfs uit tot zijn Speler van de Week. "Die 2-0 kopte hij heel overtuigend binnen en dat had hij even nodig. Hij heeft echt potentie, dat zie je ook aan het feit dat hij zó vaak in scoringspositie komt. Hij heeft het instinct voor waar die bal komt. Als hij het vertrouwen krijgt in zijn afwerken, wil ik wel eens zien hoeveel goals er nog bij gaan komen."