'Heel bijzondere' Kudus geprezen: 'Zelfde impact als Doku bij Man City'

'Heel bijzondere' Kudus geprezen: 'Zelfde impact als Doku bij Man City'

6 november om 10:55

Mohammed Kudus wordt bewierookt in Engeland na zijn schitterende treffer voor West Ham United. De ex-Ajacied komt op stoom in de Premier League, zo constateert onder meer clubicoon Nigel Reo-Coker.

Kudus scoorde nu drie keer in zijn laatste zes optredens, waaronder tegen Arsenal. Vooral de goal tegen Brentford mocht er zijn. Hoewel West Ham met 3-2 verloor, blonk de 23-jarige Ghanees uit met onder meer een schitterende halve omhaal. "Een bijzondere, bijzondere speler", jubelde de BBC-commentator, "die weer een bijzonder, bijzonder doelpunt maakt. Absoluut fenomenaal."

The Evening Standard vond Kudus, die ook nog de paal raakte, met afstand de beste speler van West Ham. Hij krijgt een 8 als cijfer. 'Scoorde een sensationele, acrobatische geleijkmaker, nadat Brentford een vroege voorsprong had genomen. Ook prima werk in de aanloop naar de misser van Antonio', zo luidt de beoordeling van de Londense krant.

Clubicoon Reo-Coker doet een duit in het zakje, maar vraagt zich wel af wat de beste positie van Kudus is. "Ik denk dat Kudus dezelfde impact kan hebben als Jérémy Doku voor Manchester City. Hij moet wel vanaf de rechterkant spelen, in de één-tegen-één kan hij magische dingen doen", zei de voormalig middenvelder al bij de BBC.

Manager David Moyes van The Hammers is juist blij met de veelzijdigheid van Kudus. "Hij kan op het middenveld spelen, hij kan vanaf rechts spelen en bij Ajax speelde hij zelfs als spits. Daar heb ik ook met John Heitinga over gesproken. Hij geeft ons mogelijkheden en dat maakt het voor tegenstanders moeilijker om erachter te komen hoe we zullen spelen."