Erik ten Hag vindt dat Manchester United de goede weg inslaat

Erik ten Hag krijgt onderscheiding voor zijn leiderschap bij Man United

6 november 2023 om 11:33

Erik ten Hag blijft, ondanks de late overwinning tegen Fulham (0-1) onder hoge druk staan bij Manchester United. De Nederlandse oefenmeester weet zelf zeker dat hij de goede kant op gaat met zijn ploeg.

Zondagavond kreeg Erik ten Hag een onderscheiding voor zijn leiderschap bij de Football Writers' Association awards. Deze erkenning kreeg hij vanwege de winst van de League Cup vorig seizoen. In zijn dankwoord sprak hij vol zelfvertrouwen over de toekomst van Manchester United. "We hebben hoge doelstellingen die wij willen bereiken", zei Ten Hag, geciteerd door The Daily Mail.
 
Wel moet het team dicht bij elkaar blijven en de afgesproken regels en principes nakomen, vindt de stoïcijnse manager. "Die basis is nodig om succes te behalen." Ten Hag was erg trots op zijn staf en spelers na het winnen van de cup. "En om aan dit project in Engeland te starten. In zo’n project ga je altijd met ups en downs te maken krijgen", aldus de ex-coach van Ajax. "Maar voetbal is net zoals het leven en ik ben ervan overtuigd dat we de goede weg inslaan."
 
Ook ziet de geboren Tukker hoe lastig het is om het goed te doen na Sir Alex Ferguson. "Dat is een uitdaging die ik niet uit de weg ga. Ik wil dit werk doen. Vorig jaar was een fantastische en moeilijke start. Maar uiteindelijk werd het een geweldig seizoen. Daar zijn we nog steeds erg blij mee, maar het is niet genoeg voor Manchester United. Want we hebben veel ambitie en willen veel bereiken", sloot hij af.