Gerard Joling ziet probleem voor Ajax: 'De Toppers gaan door'

Gerard Joling: "Dan heeft Ajax een probleem, want wij gaan door"

6 november om 11:54
Laatste update: 6 november om 15:05

Mocht Ajax dit seizoen play-offs moeten spelen om Europees voetbal, dan kan dit nog wel eens voor problemen zorgen. De Toppers treden namelijk op in de Johan Cruijff Arena rond het seizoenstoetje in de Eredivisie. Gerard Joling geeft een duidelijk signaal af.

In een video-item van De Telegraaf heeft Joling het over de concertreeks in Amsterdam. "Het is bijna helemaal uitverkocht", begint de zanger. "Er zijn nog iets van een paar duizend kaarten te krijgen en dan is het gebeurd. Dus daar zijn we hartstikke trots op. Het loopt heel goed, dus we hoeven niet te gaan lopen leuren, zoals andere artiesten weleens doen. Dus we zijn enorm trots."
 
De verslaggever stipt hierna de mogelijke complicaties met Ajax aan. De play-offs beginnen op 23 mei en de eindstrijd is drie dagen later. Op 24 en 25 mei staan de shows van De Toppers gepland. "Het is absoluut waar dat Ajax mogelijk rond die periode speelt, maar dan heeft Ajax een probleem en de Arena ook. Wij absoluut niet. Wij gaan gewoon door, wat er ook gebeurt", is Joling duidelijk.

Vandaag Inside nam contact op met Benno de Leeuw, de manager van de groep. "Er is in het contract tussen De Toppers en de Arena geen enkele restrictie opgenomen dat de concerten eind mei door de Arena kunnen worden opgeschort omdat Ajax in actie moet komen", aldus De Leeuw.