De Toppers kunnen Ajax opzadelen met opmerkelijk logistiek probleem

De Toppers kunnen Ajax opzadelen met opmerkelijk logistiek probleem

4 november om 09:32
Laatste update: 4 november om 09:45

Mocht Ajax dit seizoen aan moeten treden in de play-offs voor Europees voetbal, dan krijgen de Amsterdammers mogelijk te maken met een probleem. Ajax kan door concerten van De Toppers dan eigenlijk niet in zijn eigen stadion terecht.

In principe gaan de nummers vijf tot en met acht van de Eredivisie in de play-offs strijden om een Europees ticket. Het is dus niet ondenkbaar dat Ajax aan het einde van het seizoen tot één van die vier ploegen behoort. Dat zou echter wel voor een groot logistiek probleem zorgen. De play-offs worden dit seizoen over één wedstrijd afgewerkt, waarbij het hoogst geklasseerde team thuis speelt. De halve finale van de nacompetitie staat op donderdag 23 mei gepland en de finale op zondag 26 mei.

Daar ligt het probleem: De Toppers geven op 24 en 25 mei concerten in de Johan Cruijff Arena. Dat heeft veel impact op de grasmat en daarnaast kost het op- en afbouwen van al het materiaal veel tijd. Het lijkt daardoor vrijwel onhaalbaar om play-offwedstrijden in de Arena te spelen. "Dit kan een groot probleem worden", zegt Ajax-watcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Als Ajax vroeg moet aantreden in de Europese voorrondes volgend seizoen, kan het ook voor een logistieke klus komen te staan. In de nacht van zaterdag 20 juli op zondag 21 juli vindt er namelijk een dance event plaats in de Arena. Vier dagen later, op donderdag 25 juli, speelt Ajax, als het vierde wordt of de play-offs om Europees voetbal wint. Het stroomt dan namelijk in de tweede voorronde van de Europa of Conference League in. Het zou dan wel nog de vraag zijn of Ajax thuis of uit speelt.