Slot: 'De vraag of hij goed genoeg speelt om te starten'

Feyenoord-basisklant krijgt waarschuwing Slot: 'Vraag of het goed genoeg is'

6 november om 11:58

De basisplaats van Igor Paixão staat op de tocht bij Feyenoord. Niet alleen zag de 23-jarige vleugelspeler een belangrijke concurrent terugkeren met Luka Ivanusec, maar Arne Slot lijkt ook niet helemaal tevreden.

In het Eredivisie-duel bij RKC Waalwijk (1-2 zege) speelde Paixão als rechtsbuiten, terwijl Ivanusec de linksbuiten was. "Ik vond dat we de zijkant niet altijd evengoed bezet hadden", oordeelt Slot bij ESPN. "Luka kwam te snel naar binnen. Maar feit was ook dat onze buitenspelers in de eerste helft niet de één-tegen-één domineerden. Dan is het heel lastig voetballen tegen een tegenstander die zo massaal inzakt."

"Alireza Jahanbakhsh en Leo Sauer vielen wel goed in, mede daardoor konden we in de tweede helft veel meer kansen creëren", vervolt Slot, die ingaat op de wissel van Paixão na één helft. "Hij werd niet gewisseld omdat hij last had, kan ik je vertellen. Hij kreeg een knietje in zijn bovenbeen, daar zal je wat last van hebben. De vraag is of hij hersteld is van die blessure voor dinsdag. Maar de vraag is ook of hij de afgelopen week goed genoeg gespeeld heeft om in de basis te kunnen starten", luidt de waarschuwing van de Feyenoord-trainer.

Feyenoord speelt dinsdagavond de return tegen SS Lazio in de Champions League.