Slot begrijpt 'verbijsterde' Feyenoord-warmloper Ueda

Slot begrijpt 'verbijsterde' Feyenoord-warmloper: 'Uitleg niet uitgesloten'

6 november 2023 om 07:22

De kans bestaat dat Feyenoord-trainer Arne Slot één dezer dagen een gesprekje aanknoopt met Ayase Ueda. Ondanks de wanprestatie van Santiago Gimenez tegen RKC Waalwijk (1-2), mocht de reservespits uit Japan niet invallen.

Gimenez speelde ondermaats en stiftte tot overmaat van ramp een penalty over de lat in Waalwijk. Toch mocht hij de volle negentig minuten blijven staan, terwijl Slot nog twee spelers had kunnen inbrengen. 'De Japanse recordaankoop Ayase Ueda keek al warmlopend met regelmaat vol verbijstering naar de reservebank', schrijft het Algemeen Dagblad.

"Het verschil was maar één doelpunt", verklaart Slot. "Als het dan onverhoopt toch weer 2-2 wordt, dan wil ik mijn topscorer niet op de bank hebben zitten, maar wel op het veld. Ik haal geen 'goals' het veld uit als ik denk nog 'goals' nodig te hebben."

En dus bleef Ueda aan de kant. Slot verplaatst zich in zijn Japanse spits. "Ik kan me voorstellen dat hij al die kansen zag en misschien heeft gedacht: misschien ben ik hier ook nog wel een beetje voor gehaald om er een balletje in te schieten", aldus de Feyenoord-trainer. "Het is niet uitgesloten dat ik hem nog uitleg ga geven."