Ajax-target Almada wint prijs in de MLS

Aan Ajax gelinkte Almada wint na indrukwekkend seizoen prestigieuze MLS-prijs

6 november 2023 om 16:32

Thiago Almada is maandag verkozen tot de beste jonge speler van het jaar in de MLS. De Argentijnse aanvaller, die afgelopen zomer hevig aan Ajax werd gelinkt, houdt er in de Verenigde Staten een zeer indrukwekkend moyenne op na. 

Het officiële X-account van de MLS meldt dat Almada de prijs in ontvangst mag nemen. De 22-jarige Argentijn scoorde dit seizoen elf keer. Daarnaast was hij goed voor negentien assists. De speler Atlanta United kwam begin vorig jaar naar Amerika, waar hij al snel uitgroeide tot een van de smaakmakers. 

Afgelopen zomer was Ajax al nadrukkelijk in de markt voor Almada, die door de reeds vertrokken trainer Maurice Steijn erg werd begeerd. De eveneens vertrokken technisch directeur Sven Mislintat koos er destijds echter niet voor om hem naar de Johan Cruijff ArenA te halen. Uiteindelijk werd Georges Mikautadze gestrikt. Mocht Ajax zich komende winter melden voor Almada, dan zal het diep in de buidel moeten tasten. Het alom bekende Transfermarkt.com schat zijn waarde in op 27 miljoen euro.