Promes ontkent neef te hebben neergestoken: emoties lopen hoog op

Promes ontkent neef te hebben neergestoken: emoties lopen hoog op

6 november om 17:36
Laatste update: 6 november om 18:00

Quincy Promes ontkent dat hij zijn neef heeft neergestoken en hij wil daarom niet de schadevergoeding betalen waartoe hij in een civiele procedure al werd veroordeeld, meldt Het Parool. De krant stelt dat de emoties hoog opliepen tijdens het hoger beroep daarover.

Promes zou in de zomer van 2020 tijdens een familiefeest zijn neef in de knie hebben gestoken, omdat die een ketting zou hebben gestolen van een tante van de vijftigvoudig Oranje-international. In juni van dit jaar werd Promes veroordeeld tot 1,5 jaar cel, maar maandag ging het bij het gerechtshof in Amsterdam over de schadevergoeding.

Promes was zelf niet aanwezig, maar zijn advocaten betwistten onder meer de waarheid van de foto's die slachtoffer Esajas inbracht. Die zouden 'ook van iemand anders kunnen zijn'. De neef van Promes reageerde fel op de beschuldigingen. "Wil je het zien?", riep hij, geciteerd door Het Parool. Esajas riep blijvend letsel op, omdat zijn pezen werden doorgesneden. "Ik kom haast niet buiten, ik zit in een sociaal isolement. Promes is de aandacht gewend, ik niet, ik heb nergens om gevraagd. Ik krijg alleen maar shit over me heen, alsof ik lieg. Alsof ik zijn carrière wil breken. Het gaat Promes geen flikker aan hoe het met me gaat", zei hij.

Het gerechtshof doet 16 januari uitspraak over de vraag of Promes een schadevergoeding moet betalen. De hoogte daarvan moet in een volgende procedure worden bepaald. Esajas en zijn advocaat lieten al beslag leggen op een villa van Promes ter waarde van 1,2 miljoen euro. De schadeclaim zal ook richting het miljoen gaan.

Promes speelt sinds 2021 voor Spartak Moskou. In Rusland is de ex-Ajacied vrijwel onbereikbaar voor justitie. Naast zijn betrokkenheid bij de steekpartij staat hij ook nog terecht voor het invoeren van drugs. Volgens Russische media probeert hij een Russisch paspoort te bemachtigen om zijn straf te ontlopen, al is dat niet bevestigd.