Koeman krijgt prikkelende De Jong-vraag van De Boer: 'Moet ik over denken'

Koeman sluit opvallende Oranje-terugkeer niet uit: 'Heb ik geen antwoord op'

6 november 2023 om 21:16
Laatste update: 6 november 2023 om 21:19

Ronald Koeman heeft Luuk de Jong gebeld, toen de captain van PSV de deur voor een terugkeer naar Oranje open leek te zetten. De Jong heeft echter opnieuw bedankt voor Oranje, terwijl Koeman hem een duidelijke boodschap heeft meegegeven. Daarnaast reageert Koeman op een prikkelende vraag over een terugkeer van de spits op het EK.

Nadat PSV zich tegen Rangers FC wist te plaatsen voor de Champions League, leek De Jong de deur voor Oranje op een kier te zetten. De aanvaller is eigenlijk gestopt als international. Koeman zei twee maanden geleden al dat hij De Jong had gesproken over dit onderwerp, nu vertelt de oefenmeester daar meer over. "Misschien had Luuk ook wel wat harder moeten zeggen dat hij niet beschikbaar is", begint Koeman bij Rondo. "Natuurlijk heb ik contact met hem."

Toen Koeman lucht kreeg van de Oranje-teksten van De Jong, zocht hij contact. "Ik heb hem daarna ook gebeld: wat is het nu, ja of nee? Ik zei: laten we één ding afspreken. Als jij in beeld wil zijn, bel je me. Dan bepaal ik wel of ik je oproep. Dat is nu de status met Luuk. Als hij aangeeft dat hij toch graag voor het Nederlands elftal wil spelen, dan is de mogelijkheid er dat hij geselecteerd wordt."

"Hij zei wederom tegen mij, wat hij ook de eerste keer zei toen hij belde", gaat Koeman verder. "Hij vond het lullig voor me, omdat we natuurlijk een goede relatie hebben. Ik heb hem naar Barcelona gehaald. Maar hij zei dat hij in de interlandperiode rust wil, omdat hij ouder wordt, Champions League speelt en twee kinderen heeft. Ik zei: heel jammer Luuk, maar ik respecteer jouw beslissing."

Vervolgens stelt tafelgenoot Ronald de Boer een prikkelende vraag. "Misschien wil hij wel mee naar het EK, hoe sta je daar tegenover?. Koeman bekent nog geen kleur. "Dat weet ik niet, daar heb ik nog niet over nagedacht. Ik begrijp je vraag. Ik moet daar over nadenken. Ik denk ook dat er wel wat in zit, dat iemand zich wel beschikbaar stelt als het EK dichtbij is. Ik heb er eerlijk gezegd geen antwoord op. Je moet natuurlijk wel met een zo sterk mogelijke selectie naar het EK. Dat is pas in mei, het lijkt me niet dat je je daar nu al druk over moet maken."