Jong Ajax stunt, pijnlijke nederlaag Jong PSV, monsterzege Cambuur

6 november 2023 om 21:55

Jong Ajax, de nummer twintig in de Keuken Kampioen Divisie, heeft maandagavond nummer twee Willem II verslagen. ADO Den Haag kruipt tegen Jong PSV door het oog van de naald, terwijl koploper Roda JC averij oploopt.

Jong PSV - ADO Den Haag 1-2
Op De Herdgang is ADO ontsnapt. Uit de hoofdmacht maakte Isaac Babadi minuten in het beloftenelftal. De grootste kansen waren voor de thuisploeg en dus kwam Jong PSV vijf minuten voor rust terecht op voorsprong. Lange tijd leek het erop dat ADO een nederlaag zou lijden, tot invaller Sacha Komljenovic acht minuten voor tijd voor de gelijkmaker tekende.

Het werd nog mooier voor ADO. In de vierde minuut van de blessuretijd maakte Malik Sellouki de winnende treffer. ADO komt in puntenaantal gelijk met Willem II.

Jong Ajax - Willem II 1-0
Een pijnlijke nederlaag voor Willem II, dat zijn laatste zeven wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie won. Bij Jong Ajax maakte Ahmetcan Kaplan na maandenlange afwezigheid zijn rentree. Ook Anass Salah-Eddine en Mika Godts maakten vanuit de A-selectie hun opwachting. Binnen tien minuten kwam de Amsterdamse beloftenploeg op voorsprong.

De achttienjarige buitenspeler Stanis Idumbo Muzambo was de gevierde man aan Ajax-zijde. In een wedstrijd zonder veel grote kansen bleef Willem II naar de gelijkmaker zoeken, maar die viel niet meer.

FC Eindhoven - Roda JC 1-1
Net als de nummers twee en drie van de ranglijst wist ook koploper Roda JC niet te winnen. Via de penaltystip kwam FC Eindhoven via Mawouna Amevor op voorsprong. Op het uur kwam Roda via een geweldige knal van Wesley Spieringhs langszij. Roda drong aan, maar Eindhoven wist stand te houden.

TOP Oss - SC Cambuur 1-8
Een absolute off-day voor TOP Oss. Met name Amine Rhemi zal geen fijne nacht beleven. In de dertigste minuut kreeg de aanvaller rood voor een olliedomme, bewuste, elleboogstoot. Op dat moment stond het nog 1-1 in Oss. Na de rode kaart liep Cambuur weg naar een 1-8 overwinning.