Koeman: 'Niet terecht dat iedereen nu met vingertje naar Steijn wijst bij Ajax'

Steijn krijgt steun van Koeman na Akpom-interview: 'Dat is niet terecht'

6 november om 21:55

Ronald Koeman vindt het niet terecht dat iedereen nu 'met het vingertje' naar Maurice Steijn wijst. Het lijkt erop dat de nieuwelingen bij Ajax niet goed zijn opgevangen, waardoor er kritiek op Steijn klinkt.

Na afloop van Ajax-sc Heerenveen (4-1) deelde Chuba Akpom dat hij zich alleen gelaten voelde, in zijn eerste weken in Amsterdam. Eerder klonken er al negatieve geluiden over hoe Ajax met zijn zomeraanwinsten omging. Aan tafel bij Rondo wordt dat ook besproken. "Wat niet terecht is, is dat iedereen nu met het vingertje naar Maurice Steijn wijst, terwijl het om de club gaat", zegt Koeman.

"Zeker als je nieuw bent bij een club en met alles wat er niet goed ging tussen de trainer en technisch directeur: dan moeten er ook andere mensen in zijn staf en binnen de club dat aspect ook in de gaten houden", vervolgt de bondscoach, die daarna de vraag krijgt hoe hij in de afgelopen maanden naar Ajax heeft gekeken. "Met verbazing, maar op afstand."

"Ik weet uit eigen ervaring dat Ajax een heel moeilijke club is. Voor spelers, zeker van buitenaf, moet je niet onderschatten dat er écht druk op de ketel staat. Er is natuurlijk heel veel fout gegaan in de organisatie van de club. Het elftal is natuurlijk niet zo slecht als de ranglijst deed lijken of iedereen zei. Maar er ontbreekt heel veel. Ik denk dat Van 't Schip daardoor de juiste keuze is. Hij pakt het op de goede manier op, met het menselijke aspect", besluit Koeman.