Koeman gaat in op keeperskwestie: 'Niet zomaar weer mijn eerste keus'

Koeman gaat in op keeperskwestie Oranje: 'Niet zomaar weer mijn eerste keus'

6 november om 22:24

Ronald Koeman is er nog niet over uit wie er in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar onder de lat staat. Justin Bijlow miste de afgelopen interlandperiodes door blessures en zit nu weer bij de voorselectie.

In de voorselectie prijken de namen van Bijlow, Mark Flekken, Bart Verbruggen en Nick Olij. Vrijdag maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend en zal er één doelman afvallen. Het staat niet vast dat Bijlow meteen gebombardeerd wordt tot nummer één. "Dat weet ik niet. Niet zomaar, nee", zegt Koeman bij Rondo op Ziggo Sport. 

"In het begin was Jasper Cillessen de keeper. Later hebben we Bijlow gehad. Justin raakte geblesseerd, toen hebben we Flekken gehad, Verbruggen gehad... Ik ben er nog niet over uit wie er gaat keepen tegen Ierland", benadrukt de bondscoach, die voor de start van de interlandperiode de knoop doorhakt. "Ik ben niet een coach die trainingen afwacht. Ze spelen allemaal nog wedstrijden."

Bijlow komt met Feyenoord nog in actie tegen SS Lazio en AZ, Flekken speelt met Brentford tegen Manchester United en Verbruggen komt donderdag mogelijk in actie tegen Ajax. Koeman hakt samen met keeperstrainer Patrick Lodewijks de knoop door. "Ik spreek daar met Patrick over." De keuzeheer staart zich niet blind op de keuze van Lodewijks. "Als ik niet hetzelfde gevoel als hem heb, zou ik niet voor diegene kiezen."