Lasse Schöne worstelt met reserverol bij NEC Nijmegen na keuze Rogier Meijer

Schöne oneens met trainer: 'Bij Ajax 100 keer meegemaakt, gaat nu weer gebeuren'

7 november 2023 om 11:05
Laatste update: 7 november 2023 om 11:17

Lasse Schöne heeft het lastig met zijn reserverol bij NEC. De aanvoerder van de Nijmegenaren is het niet eens met de keuzes van trainer Rogier Meijer, maar weigert de handdoek in de ring te gooien. 

Schöne geeft tegenover De Gelderlander toe dat hij het moeilijk vindt om op de bank plaats te moeten nemen, zoals tegen AZ en FC Volendam. "Ik snap de visie van de trainer, maar ik ben het niet met hem eens. Dat hoeft ook niet. Het zou gek zijn als een trainer je uit het elftal zet en je het er dan mee eens bent."

Meijer was niet tevreden over het spel van Schöne in de wedstrijden tegen sc Heerenveen (1-1) en Almere City (1-1). "Ik speelde inderdaad minder in die wedstrijden, maar ook als ik goed zou spelen, heeft Mees (Hoedemakers, red.) meer loopvermogen en diepgang”, vertelt Schöne. "Daar liggen mijn kwaliteiten niet. Aan de bal kan ik nog veel toevoegen. Ik denk dat iedereen dat heeft kunnen zien tegen Volendam en Roda. Dus ik kan het nog. Je moet mij nog lang niet afschrijven.”

Van muiterij is bij de 37-jarige middenvelder geen sprake. Schöne geeft aan dat hij op het trainingsveld wil bewijzen dat hij in de basis hoort. "Het is duidelijk dat ik niet blij ben met het aantal speelminuten op dit moment, maar ik ga niet muiten. Ik ga de jongens steunen, dat heb ik altijd gedaan. Je kan het beste je voeten laten spreken in plaats met een chagrijnig gezicht met vingers wijzen. Ik heb het bij Ajax ook honderd keer meegemaakt en telkens kwam ik er weer in. Dat gaat dit keer ook gebeuren."