Boekhorst over het betalen van rvc bij Ajax

Ajax gaat rvc alsnog betalen: 'Dat is heel gebruikelijk, Ajax is een uitzondering'

7 november 2023 om 13:15

Ernst Boekhorst, voorzitter van de bestuursraad bij Ajax, staat nog steeds niet helemaal achter het idee om de commissarissen bij de Amsterdammers te betalen. In een interview met SportknowhowXL, vertelt de voorzitter van de bestuursraad, dat Ajax wel een uitzondering is met het niet betalen van commissarissen.

"Ajax is een beursgenoteerde onderneming en bij beursgenoteerde bedrijven is het heel gebruikelijk dat commissarissen betaald worden. Ajax is daarin een uitzondering", is Boekhorst duidelijk. Vorig seizoen was er veel discussie over het idee van de Ajax-leiding, om de raad van commissarissen te gaan belonen. Door de interne crisis in Amsterdam verdween dit onderwerp lichtelijk naar de achtergrond.

Toch wil Boekhorst er niet aan om zich te scharen achter het besluit om de commissarissen te belonen. En dat heeft vooral te maken met de aversie hiertegen vanuit de club zelf. "Ik begrijp dat je commissarissen betaalt en ik ben het er ook wel mee eens, maar je moet je realiseren dat je een vereniging hebt met 900 leden van wie er 700 stemrecht hebben. Daar moet je naar luisteren. Wij vertegenwoordigen als bestuursraad de vereniging."

Het besluit de commissarissen te betalen is al genomen bij Ajax, maar Boekhorst wil dit bij een volgende beslissing heel anders aanpakken. "Ik ben van mening dat we in de toekomst op een andere manier dergelijke onderwerpen met de leden moeten afstemmen om vervolgens tot een besluit te komen als bestuursraad."