Vader van Diaz komt spoedig weer vrij

'Vader Diaz mogelijk in komende uren vrij: Colombia voldoet aan eisen ontvoerders'

7 november om 13:49

De Colombiaanse autoriteiten hebben het leger terug getrokken in de zoektocht naar de vader van Liverpool-speler Luis Diaz. Dit was een van de eisen van zijn ontvoerders, waardoor nu aan alle eisen voor zijn vrijlating is voldaan. De verwachting is dan ook dat hij de komende uren vrij zal worden gelaten.

De vader van Diaz werd ontvoerd door de National Liberation Army of Colombia (ELN). die ontvoerders wilden veiligheidsgaranties en als die getroffen werden, beloofden ze de vrijlating van de man. Het terugtrekken van het Colombiaanse leger was een belangrijke eis en daar is nu dus aan voldaan. Eerder maakte de ELN die eisen bekend in een statement in de Colombiaanse media.

Verwachting is nu dat Luis Manuel Diaz in de komende uren overgedragen zal worden aan de Colombiaanse overheden. De ouders van de aanvaller van Liverpool werden dagen geleden ontvoerd bij een tankstation in Colombia. Zijn moeder werd relatief snel vrijgelaten, maar zijn vader bleef vastzitten. Diaz zelf scoorde een emotionele gelijkmaker in de laatste wedstrijd van Liverpool tegen Luton Town en liet een shirt zien met daarop 'Vrijheid voor mijn vader.'