Dean Huijsen sluit aan bij hoofdmacht Juventus

Juventus laat Nederlands toptalent (18) definitief aansluiten bij eerste elftal

7 november om 15:34
Laatste update: 7 november om 15:34

Dean Huijsen maakt vanaf dinsdag officieel deel uit van de hoofdmacht van Juventus. Dat heeft de club bekendgemaakt op de officiële kanalen. Het is een mooie beloning voor de Nederlandse verdediger, die steeds vaker mag proeven van het eerste elftal. 

De achttienjarige Huijsen verliet de jeugdopleiding van Málaga in 2021 voor die van Juventus. Na een aantal sterke jaren in de jeugdelftallen van de Oude Dame, kwam hij steeds meer in beeld bij het eerste elftal. Eind vorige maand, op 23 oktober, maakte hij zijn debuut in de Serie A. Huijsen viel tijdens de 0-1 zege op AC Milan. 

Vanaf nu zal hij definitief aansluiten. "Huijsen gaat een mooie carrière tegemoet", zei Juve-trainer Massimiliano Allegri al na het debuut van de Nederlandse verdediger. Met spelers als Bremer, Daniele Rugani en Alex Sandro heeft de geboren Amsterdammer wel de nodige concurrentie, maar het talent staat er uitstekend op bij de huidige nummer twee van de Serie A. 

Waar nu duidelijkheid heerst over waar Huijsen de komende jaren onder contract staat, geldt dat overigens niet voor zijn interlandtoekomst. Spaanse media, waaronder Diaro AS, zien voor hem een toekomst weggelegd bij het nationale elftal van Spanje. 'Het is zijn droom om international van Spanje te worden. In 2030 wil hij op het WK staan', tekende het medium onlangs nog op.