Blind over ontwikkeling Stengs

Blind ziet ontwikkeling bij Feyenoorder: 'Die ballen was hij eerst geheid kwijt'

7 november 2023 om 18:44

Danny Blind is enorm onder de indruk van de ontwikkeling van Calvin Stengs bij Feyenoord. Bij Ziggo Sport vertelt de oud-speler dat de aanvaller onder coach Arne Slot veel beter is geworden in onder andere zijn kracht en dominantie. Ook de afwerking van Stengs wordt volgens Blind alsmaar beter en beter.

"Stengs is een geweldig voorbeeld van hoe Slot spelers beter maakt", vertelt Blind over de Feyenoorder. "Bij AZ was hij ook al een talentvolle speler. Die finesse heeft en creatief is, maar je ziet nu dat hij ook de hele wedstrijd dominant aanwezig is. Hij is nu ook sterker in de duels en een bal vasthouden. In de eindfase is Stengs sowieso heel goed natuurlijk. Je moet ook die mensen naar je toe lokken en zelfs dat gaat nu steeds beter."

Blind zet zijn uitspraken kracht bij met wat beelden van het vorige duel met Lazio. "Dit soort ballen was hij een paar jaar geleden direct kwijt. Ik heb hem vorig jaar ook een aantal keer gezien en toen vond ik hem ook wat flegmatiek, een beetje grillig. Je ziet wel dat het erin zit. Daar speelde hij al meer op tien, net als hij bij Feyenoord nu doet. Maar als Slot hem op rechts zet, vult hij dat ook naar behoren in."