Slot voor duel met Lazio

Slot uit kritiek op omstandigheden in Rome: 'Dit is niet zoals in De Kuip'

7 november 2023 om 20:50

Arne Slot heeft de keuze voor Igor Paixao gemaakt, door de fitheid van Luka Ivanusec. De Kroaat is nog niet voor de volle honderd procent, vertelt de coach voor de wedstrijd tegen Lazio. Ook zag Slot een flinke tegenvaller toen hij het veld opkwam in Rome: de grasmat van het Stadio Olimpico.

"Het gras is niet overdreven kort gemaaid", vertelt Slot over de teleurstellende grasmat in Rome. "Opzich maakt het natuurlijk niets uit voor de wedstrijd. Alleen over het algemeen verwacht je in de Champions League een beter veld, maar je kunt er prima op voetballen. Een veld zoals we in De Kuip hebben, dat is dit niet nee. Je ziet dat er een soort groene korrels tussen zitten die het beter doen lijken voor de camera."

In zijn basiself koos Slot uiteindelijk voor Paixao en niet voor Ivanusec, die afgelopen weekend ook weer minuten maakte. "Luka is er zes weken uitgeweest natuurlijk en hij is nog geen honderd procent. Daar kan hij weer opkomen door minuten te maken, maar het ziet ernaar uit dat de buitenspelers constant achter de backs aan moeten. Dus daarom heb ik gekozen voor een fittere Paixao in de basis."

Het Stadio Olimpico is niet helemaal uitverkocht, maar Slot denkt toch dat Lazio absoluut thuisvoordeel heeft. "Thuis heb je natuurlijk wel het voordeel van De Kuip, dat iedereen gaat juichen als je goed de druk zet. Overal in de wereld zie je dat ploegen thuis beter zijn. Als het goed gaat en het stadion gaat juichen, dan krijg je daar energie van."