Van Basten prijst 'indrukwekkende' Ajax-jongeling Martha

Van Basten prijst 'indrukwekkende' Ajax-jongeling: 'Veel effect op het team'

7 november 2023 om 21:34

Jong Ajax-trainer Dave Vos is blij met het debuut van Ar'Jany in het eerste elftal van de Amsterdammers. Hij prijst ook de rol van Urby Emanuelson. Bij Rondo liet Marco van Basten zich eveneens positief uit over de twintigjarige linksback.

Martha profiteert optimaal van de trainerswissel bij Ajax: John van 't Schip gooide hem voor de leeuwen tegen FC Volendam en sc Heerenveen. Vos is 'hartstikke blij' voor zijn oude pupil. "Het is iets wat je met hem hebt besproken en daarbij hebben we Urby Emanuelson in de staf. Hij is verantwoordelijk voor de verdedigers en kon zich heel goed relateren aan hem", vertelt Vos aan Ajax TV.

"Hij is ook van linksbuiten teruggegaan naar back", gaat de oefenmeester van de beloften verder. "Het is best wel een leuk proces geweest met hem. Ar’Jany is daar goed mee omgegaan. Ik had niet verwacht dat hij nu al zou staan waar hij staat, maar het hoort ook bij Ajax dat je soms voor de leeuwen wordt gegooid. Het is prachtig dat John (Van 't Schip, red.) dat heeft gedaan. Als je hem dan twee keer ziet spelen, dat is waarvoor wij het doen."

Van Basten
Van Basten toonde zich bij Rondo onder de indruk van Martha. "Hij speelt frank en vrij en dat heeft heel veel effect gehad op het team", stelt de voormalig topspits. "En vervolgens op het publiek en de hele atmosfeer. Deze jongen heeft in een halfuur tijd het verschil gemaakt. Ik vond het indrukwekkend wat hij deed. Ook in de wedstrijd tegen sc Heerenveen deed hij het goed. Hij is onbevangen."

Kenneth Perez vergeleek Martha al met de jonge Tyrell Malacia bij Feyenoord.