Slot prijst ex-assistent Pusic na CL-stunt Shakhtar: 'Geweldig'

Slot vol lof over Pusic: 'Of Shakhtar niet zo slecht of Marino heel goed'

7 november 2023 om 20:58

Feyenoord-trainer Arne Slot is blij voor zijn voormalige assistent Marino Pusic, die met Shakhtar Donetsk voor een enorme stunt zorgde in het Champions League-duel met FC Barcelona. De Oekraïners wonnen in Hamburg met 1-0 van de Catalaanse grootmacht.

"Dat is geweldig voor hem. Een heel bijzonder resultaat", begint Slot voor de camera van Ziggo Sport. "Wij wonnen vorig jaar met 7-1 van Shakhtar, toen vielen alle analisten over elkaar heen om te vertellen dat ze er helemaal niets van konden. Nu winnen ze met min of meer hetzelfde team met 1-0 van Barcelona. Dus óf Shakhtar is toch iets beter óf Marino is een geweldig goede trainer. Ik denk dat laatste...", grijnst de Feyenoord-coach.

Slot werd ook nog gevraagd wie nu zijn penaltynemer is. "Santiago", grijnst de oefenmeester. De Mexicaan miste tegen RKC Waalwijk een Panenka, maar hij heeft geen specifieke instructies ontvangen voor een volgende strafschop. "Ik heb het hem niet specifiek gezegd. Het zou wel stijlvol zijn als hij weer zou stiften. Dat zou van heel veel persoonlijkheid getuigen. Maar ik ga er niet van uit dat hij voor die optie kiest."