Xavi hard voor Barça na 'slechtste wedstrijd in twee jaar tijd'

Xavi hard na 'slechtste wedstrijd in twee jaar tijd': "Barça heeft reset nodig"

7 november om 21:54

FC Barcelona-trainer Xavi is boos op zijn spelers na de 1-0 nederlaag tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League. Volgens het clubicoon hebben de Catalanen een sportief dieptepunt bereikt onder zijn leiding.

Een bijzonder zwak Barça wist het Oekraïense team van Marino Pusic nauwelijks in de problemen te brengen. Op de zege van Shakhtar viel weinig af te dingen, erkent Xavi. "Ons niveau was veel te laag, het was slecht. We hebben één van de slechtste wedstrijden in de twee jaar onder mij gespeeld. We voelen ons op dit moment niet op ons gemak. Barça moet resetten", aldus Xavi in Spaanse media.

Volgens de coach moet zijn team met meer vertrouwen spelen, nadat onlangs ook El Clásico tegen Real Madrid al verloren ging. "We kampen met een kleine inzinking. De spelers blokkeren en we bevinden ons in een slecht moment. Zowel verdedigend als aanvallend doen we dingen verkeerd. De nederlaag tegen Shakhtar is verdiend. Zij verdienen de waardering."

Xavi benadrukt wel dat er nog niets verloren is voor Barcelona. "We kunnen in de volgende wedstrijd tegen FC Porto de volgende ronde bereiken. Dan is het aan ons. We hoeven het vertrouwen niet te verliezen. De dynamiek die we tot voor kort hadden, moet snel terugkeren."