Feyenoord op rapport: drie onvoldoendes, één uitblinker

Feyenoord op rapport: drie manco's, hoogste cijfer voor gewisselde invaller

7 november 2023 om 23:00
Laatste update: 7 november 2023 om 23:01

Feyenoord is op een frustrerende Champions League-avond ten onder gegaan in Rome. SS Lazio was met 1-0 te sterk door een doelpunt van Ciro Immobile. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit.

Justin Bijlow - 6: welgeteld één schot loste Lazio op het Feyenoord-doel, en het was meteen raak. Veel kon Bijlow daar niet aan doen. Hij stond in niemandsland toen Ciro Immobile hem omspeelde en koeltjes afrondde.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Bart Nieuwkoop - x: een gele kaart na 45 seconden, een handvol onzekere momenten en uiteindelijk zwaar gehavend van het veld gedragen. Het was niet de avond van Nieuwkoop, die na 19 minuten uitviel.

Lutsharel Geertruida - 5: het zijn niet per se de beste weken in de carrière van Geertruida, die ook tegen Lazio zoekende was. Bij de enige goal van de wedstrijd was de verdediger niet scherp en hief hij buitenspel op.

Dávid Hancko - 6: bijzonder veel kreeg Hancko niet te doen tegen Lazio, maar Immobile ontsnapte één keer aan zijn aandacht en het was raak. De Slowaakse verdediger bleef daarna wel kaarsrecht overeind.

Quilindschy Hartman - 6,5: Lazio werd niet gevaarlijk over de linkerkant van Feyenoord en dat werd mede mogelijk gemaakt door Hartman, die foutloos speelde. Tegelijkertijd had hij aanvallend ongetwijfeld meer willen brengen.

Mats Wieffer - 6,5: als een verkapte verkeersregelaar wees Wieffer waar elke pass in de opbouw naartoe moest. Hij was de beste middenvelder bij Feyenoord, zonder écht uit te blinken.

Ramiz Zerrouki - 5,5: uitstekend tegen Atlético Madrid, nog beter tegen Lazio, maar bij het weerzien met de Romeinen in Stadio Olimpico wilde het niet vlotten met Zerrouki. Hij zat geen moment lekker in de wedstrijd.

Quinten Timber - 5: hij was betrokken bij veel gevaarlijke Feyenoord-aanvallen, maar Timber heeft er een handje van om het zichzelf soms te moeilijk te maken. Dat bleek bij de Lazio-goal, die hij inleidde met knullig balverlies.

Calvin Stengs - 5: er lukte heel weinig bij Stengs, die moeite leek te hebben om mee te komen en ook regelmatig werd overgeslagen door zijn teamgenoten. Eerst als rechtsbuiten, daarna ook als aanvallende middenvelder.

Santiago Gimenez - 5,5: drie wedstrijden op rij niet scoren, dat is even wennen voor Gimenez. De topschutter van Feyenoord, die opvallend vaak uitweek naar de rechterkant, kreeg twee grote kansen, maar zijn schot en kopbal gingen nét langs de verkeerde kant van de paal.

Igor Paixão - 6: het lag niet aan Paixão, die tenminste nog wat gevaar stichtte met zijn dribbels en standaardsituaties. Maar heel gelukkig was het allemaal niet. De Braziliaan werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Ivanusec.

Invallers
Gernot Trauner - 7: viel na 19 minuten in voor de ongelukkige Nieuwkoop. Hoewel dat een stuk eerder was dan verwacht, speelde Trauner een dijk van een wedstrijd. Met dank aan De Apotheker had Feyenoord de zaakjes na een lastige openingsfase meteen weer op orde.
Luka Ivanusec - x: viel na 74 minuten in voor Paixao en speelde te kort voor een beoordeling.
Alireza Jahanbakhsh - x: viel na 74 minuten in voor Trauner en speelde te kort voor een beoordeling.
Antoni Milambo - x: viel na 81 minuten in voor Timber en speelde te kort voor een beoordeling.
Ayase Ueda - x: viel na 81 minuten in voor Zerrouki en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Arne Slot - 6: "Uit en thuis is een wereld van verschil", waarschuwde Slot daags voor de wedstrijd in Rome. Dat bleek. Feyenoord was na een lastige openingsfase duidelijk de bovenliggende partij, maar drukte het overwicht - heel Nederlands - niet uit in de score.