Milan wint kraker, Simons blinkt uit bij Leipzig, Atlético haalt uit

7 november 2023 om 23:05
Laatste update: 7 november 2023 om 23:09

De Champions League-kraker tussen AC Milan en Paris Saint-Germain is dinsdagavond een prooi geworden voor de Italiaanse topclub. De Milanezen blijven daardoor in de race voor overwintering in het miljardenbal. Manchester City en RB Leipzig zijn al zeker van de achtste finales, terwijl Atlético Madrid goede zaken deed in de groep van Feyenoord. Voor Royal Antwerp is het avontuur verworden tot een machtmerrie.

AC Milan - Paris Saint-Germain 2-1
AC Milan wist zijn laatste vier duels niet te winnen, waardoor de onrust toenam in San Siro. Tot overmaat van ramp opende uitgerekend Milan Skriniar al na negen minuten de score voor Paris Saint-Germain. De ploeg van trainer Stefano Pioli, met Tijjani Reijnders in de basis, toonde echter veerkracht. Rafael Leão maakte snel gelijk met een omhaal. Het duel golfde daarna op en neer, met kansen aan beide kanten. Verrassend genoeg bleven meer goals uit voor rust.

In de tweede helft was het wel snel raak. Olivier Giroud kopte binnen op aangeven van Théo Hernández, die tegenover zijn broer Lucas stond. Het bleek tevens de eindstand, waardoor AC Milan weer mag dromen van een plekje in de achtste finales met vijf punten. PSG heeft zes punten, Dortmund zeven.

Manchester City - Young Boys 3-0
Manchester City had weinig te duchten van Young Boys Bern. Sandro Lauper hielp de Engelse grootmacht op weg met een overtreding op Matheus Nunes in het strafschopgebied. Erling Haaland verzilverde de penalty. Op rust verdubbelde Phil Foden de score, maar daar leek Mohamed Camara zich niet druk om te maken: de Young Boys-verdediger vroeg al halverwege om het shirt van Haaland.

Met Nathan Aké als invaller binnen de lijnen ging City in de tweede helft vrolijk verder waar het was gebleven. Haaland tekende met een fraaie knal voor de 3-0, waarna pechvogel Lauper ook nog zijn tweede gele kaart kreeg. The Citizens haalden de voet evenwel van het gaspedaal. De ploeg van Pep Guardiola gaat fier aan kop met twaalf punten uit vier duels.

Rode Ster Belgrado - RB Leipzig 1-2
Met dank aan Xavi Simons en Loïs Openda blijft RB Leipzig in het spoor van de Engelse grootmacht. Simons schoot al binnen tien minuten raak na een fraaie individuele actie. Na rust voorkwam Blaswich de Servische gelijkmaker, waarna Openda raak schoot in de korte hoek. Door een eigen doelpunt van Benjamin Henrichs werd het nog 1-2, maar Leipzig plaatst zich in navolging van City voor de achtste finales.

FC Porto - Royal Antwerp FC 2-0
Royal Antwerp kan een vervolg van het Europese seizoen uit zijn hoofd zetten. De ploeg van coach Mark van Bommel verloor met 2-0 bij FC Porto en staat na vier wedstrijden nog met lege handen. Evanilson opende uit een penalty de score voor de Portugese topclub. Een zwaar bestrafte rode kaart voor Jurgen Ekkelenkamp maakte de Belgische missie haast onmogelijk. Oudgediende Pepe velde het vonnis in blessuretijd.

Atlético Madrid - Celtic 6-0
Atlético Madrid liet in de groep van Feyenoord geen spaan heel van Celtic. De Spaanse grootmacht liep uit naar een 6-0 zege. Antoine Griezmann en Alvaro Morata scoorden twee keer, terwijl ook Samuel Lino en Saúl Ñíguez trefzeker waren. Het ene doelpunt was bovendien nog mooier dan de ander. Celtic speelde lange tijd met tien man door een rode kaart voor Maeda bij een 1-0 stand. Atlético gaat weer aan kop in poule E.