Mislintat overtuigde Sutalo: 'Vertelde dat ze een nieuw Ajax wilden bouwen'

Mislintat overtuigde grote aankoop: 'Vertelde dat ze een nieuw Ajax wilden bouwen'

8 november om 10:26

Josip Sutalo kwam deze zomer voor 20,5 miljoen euro van Dinamo Zagreb en kent een teleurstellende start bij de Amsterdammers. In gesprek met Voetbal International gaat de Kroaat in op zijn komst naar Nederland, en bespreekt hij de rol die de inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat had.

"Er waren inderdaad een paar andere clubs die interesse hebben getoond, maar dat werd nooit écht concreet", aldus de verdediger, die ook op de belangstelling van onder meer Manchester City en Fiorentina kon rekenen. "Ajax sprak uit dat ze me heel graag wilden hebben. Sven Mislintat kwam zelfs speciaal naar Zagreb om met mij te praten. Hij vertelde me dat ze een nieuw Ajax wilden bouwen en dat sprak me heel erg aan, dat heb ik als erg fijn ervaren. Ik wist dat Ajax een grote club en een goede plek voor jonge spelers is, maar vooral dat concrete plan heeft voor mij de doorslag gegeven."

Over het ontslag van Mislintat, die een belangrijke rol speelde in zijn komst, laat Sutalo niet al te veel los. "Dat is uiteindelijk een beslissing van de clubleiding geweest, die zal daar haar redenen voor hebben gehad. Ik kan daar eigenlijk niet zoveel over zeggen, aan mij is het om hard te werken op het veld. Het is voor ons allemaal een moeilijke situatie: voor de clubleiding, voor de trainers en voor de spelers. Wij moeten knokken om betere resultaten uit het vuur te slepen, dat is de enige manier om hieruit te komen."