Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Brighton

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest Van den Boomen-vervanger

9 november 2023 om 12:20
Laatste update: 9 november 2023 om 15:34

John van 't Schip wil in de terugwedstrijd tegen Brighton de aanval zoeken, maar de trainer moet noodgedwongen één wijziging doorvoeren. Branco van den Boomen, die de laatste duels een belangrijke rol vertolkte, ontbreekt met knieklachten. Benjamin Tahirovic vervangt hem vermoedelijk.

Van 't Schip wil vastigheden creëren bij de geplaagde Amsterdammers, maar hij lijkt ook achterin een wijziging door te voeren. De kans is groot dat Anton Gaaei plaats moet maken voor de weer fitte Devyne Rensch. Ook Borna Sosa is terug na een blessure. De Kroaat lijkt echter nog even op de bank te moeten plaatsnemen. Ar'Jany Martha was de laatste duels één van de grote verrassingen bij Ajax.

Verder kiest Van 't Schip vermoedelijk voor dezelfde spelers. Het betekent dat Diant Ramaj 'gewoon' op doel staat. De Duitser maakt een verdienstelijke indruk sinds hij Jay Gorter afloste. Voor die laatste zijn de druiven zuur. Naast Ramaj, Rensch en Martha vormen Josip Sutalo en Jorrel Hato het hart van de defensie. Op het middenveld voegt Tahirovic zich bij Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson.

Van 't Schip heeft voorin weinig reden tot wisselen, al klopt supersub Chuba Akpom op de deur. Voorlopig geniet Brian Brobbey het vertrouwen, geflankeerd door Steven Berghuis en Steven Bergwijn.

Het duel tussen Ajax en Brighton begint om 18.45 uur in de Johan Cruijff Arena.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Martha; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn