Sneijder acht Veerman niet klaar voor de top

Sneijder acht PSV-uitblinker niet klaar voor de top: 'In mijn ogen te weinig'

8 november 2023 om 20:55
Laatste update: 8 november 2023 om 21:41

Theo Janssen en Wesley Sneijder zijn het niet helemaal eens over Joey Veerman. Janssen denkt dat de spelmaker van PSV onder de juiste voorwaarden een stap omhoog aankan, maar de recordinternational van Oranje ziet dat anders.

De laatste weken is Veerman weer volop onderwerp van gesprek. Of de 24-jarige Volendammer een stap omhoog kan maken, zorgt voor veel verdeeldheid. Janssen is bij RTL7 uitgesproken. "Voetballend gezien kan hij zeker een stap omhoog, want hij is aan de bal gewoon heel erg goed."

"Hij heeft ook mindere dingen, maar die heeft iedere speler. In de omschakeling, wat rouw-momentjes", somt de oud-speler van Vitesse, FC Twente en Ajax de verbeterpunten van Veerman op. "Maar aan de bal is die jongen gewoon héél erg goed. Een goede traptechniek ook. Een lange bal, spitsen aan het werk zetten."

"In een goed voetballend elftal gaat hij makkelijk mee", is Janssen stellig. "Maar gaat hij naar een grote club waar hij ook veel vanuit de omschakeling moet voetballen, dan gaat hij het moeilijk krijgen."

Wesley Sneijder is veel kritischer. "Hij heeft het in grote wedstrijden nog niet laten zien. Als je naar de absolute top wil, dan moet je zeker in grote wedstrijden en op het Champions League-podium, uitblinken. Dat heeft hij in mijn ogen te weinig laten zien."