Klopp mist Gravenberch en Van Dijk

Domper voor Klopp: Nederlands duo in vorm mist Liverpool-duel in Europa League

8 november om 21:37

Liverpool moet het in de Europa League-wedstrijd tegen Toulouse zonder Ryan Gravenberch en Virgil van Dijk stellen. De verdediger is ziek en de middenvelder kampt met een lichte blessure. In Frankrijk kan Liverpool overwintering in de Europa League al veilig stellen.

Trainer Jürgen Klopp gaf op zijn laatste persconferentie een update over de fitheid van de Nederlanders. "Van Dijk is een beetje ziekjes. Het is geen heftig iets, maar we wilden hem niet op het vliegtuig hebben. Dan kunnen andere spelers er ook nog last van krijgen. Ik heb er zelf ook een beetje last van, maar voor mij is het geen probleem. Van Dijk is komend weekend zeker weer fit."

Wat betreft Gravenberch zit het probleem rond zijn knie. "Daar heeft hij een beetje last van. Ook dat is geen groot probleem, want hij was vandaag weer aan het rennen op het veld. We hopen dat hij nog een kans heeft om tegen Brentford te spelen, maar anders is hij er sowieso weer bij na de interlandbreak." Liverpool is bij een zege op Toulouse al zeker van overwintering in de Europa League.