Sneijder wijst op Veerman-momenten tijdens PSV - Lens

Sneijder wijst op Veerman-momenten: 'Als je het hebt over topmiddenvelders...'

8 november 2023 om 21:56
Laatste update: 8 november 2023 om 22:08

PSV staat op voorsprong tegen RC Lens, maar Wesley Sneijder en Theo Janssen zien dat het nog geen gelopen race is. Janssen prijst Luuk de Jong, maar Sneijder is kritisch op Joey Veerman.

De Jong maakte woensdag al snel de openingstreffer voor PSV. De spits kopte raak op aangeven van Johan Bakayoko. "Dat is timing hè. Luuk is gewoon heel erg goed in de lucht en dat zie je hier. Het maakt niet uit hoe hij de bal op z'n hoofd krijgt: aan de voorkant, de zijkant of achter, ze gaan allemaal op goal. Fantastisch binnengekopt", oordeelt Janssen bij RTL7.

Toch is de voormalig middenvelder er nog niet gerust op. "Het belangrijkste is dat ze voorstaan. De wedstrijd zelf is natuurlijk niet heel goed. Maar dat is ook helemaal niet belangrijk. Vandaag gaat het om de punten. Ze staan voor, hopelijk kunnen ze hem over de streep trekken."

"In de Champions League worden wedstrijden beslist op details", vult Sneijder aan, waarna de recordinternational de pijlen richt op Veerman. "Zo'n bal op Bakayoko moet gewoon in de loop, dan staat hij één-op-één met de keeper. Vlak daarna was er nog zo'n moment. Veerman moet gewoon steken, dan heb je weer een één-op-één met de keeper. Als we het hebben over topmiddenvelders, dan moet die bal goed liggen. Hij kan het wel, maar er is iets dat hem tegen houdt. Hij mist daar dan een klein beetje vertrouwen, denk ik."

Volgens Sneijder zijn het echter 'belangrijke momenten'. "Het staat 1-0, het is helemaal nog niet zo zeker. Zeker niet omdat je op het eind in een strijd terechtkomt. Dat moet je vooral niet doen tegen deze ploeg. je moet gewoon weer gaan voetballen, want de 1-0 ontstaat uit de enige voetballende actie die ze hebben gehad. Dat moeten ze gewoon gaan doen: voetballen."