Burnley-aankoop neemt voorlopig afstand van voetbal wegens mentale problemen

Burnley-aankoop neemt voorlopig afstand van voetbal wegens mentale problemen

9 november om 16:53

Burnley-aanvaller Lyle Foster kampt met mentale problemen, waardoor hij tijdelijk afstand heeft genomen van het voetbal. Dat heeft de Premier League-club donderdagmiddag bekendgemaakt. Foster krijgt momenteel hulp en wordt daarin volledig gesteund door zijn werkgever.

Burnley nam de 23-jarige spits afgelopen zomer over van het Belgische KVC Westerlo voor een bedrag van elf miljoen euro. Hij scoorde drie keer in zeven Premier League-wedstrijden. Ook was hij goed voor twee assists. Het gaat echter niet zo goed met hem. 'Onlangs heeft Lyle laten weten dat hij problemen blijft ondervinden omtrent zijn mentale gezondheid. Hij heeft daarvoor hulp gezocht', luidt het bericht op de clubsite van Burnley.

De club laat weten dat Foster momenteel geholpen wordt door specialisten. 'Met de liefde en support van zijn familie en iedereen bij Burnley doen we er alles aan om hem van alles te voorzien, zodat hij weer beter kan worden. We vragen om jullie begrip en vragen jullie ook om de privacy van Lyle in acht te nemen.'

Volgens onderzoek van de PFA (Professional Footballers' Association) heeft 75 procent van de voetballers ooit last gehad van mentale problemen. "Als club hebben we meteen besloten om Lyle volledig te steunen", zegt Burnley-manager Vincent Kompany.