Bergwijn ziet moedig Ajax: 'Gevoel goed bij deze trainer'

Bergwijn ziet moedig Ajax ondanks nederlaag: 'Gevoel heel goed bij deze trainer'

9 november 2023 om 21:10
Laatste update: 9 november 2023 om 21:23

Steven Bergwijn vindt dat twee 'momenten' donderdag de doorslag hebben gegeven in het Europa League-duel van Ajax met Brighton. De aanvoerder vindt desondanks dat de Amsterdammers op de goede weg zijn onder John van 't Schip.

"Verliezen is altijd klote, natuurlijk. De eerste helft hebben we redelijk goed gevoetbald, maar die fouten worden op dit niveau afgestraft. Dat is jammer. Bij de tweede goal wordt er niet goed doorgestapt en dat wordt ook direct afgestraft", analyseert Bergwijn voor de camera van ESPN. "Die momenten zijn wel beslissend geweest. Brighton is niet heel gevaarlijk geweest en wij hadden ook een goal verdiend."

"Ik denk dat we vandaag wel meer moed hebben getoond aan de bal. Dat was ook de opdracht van de trainer", gaat de 26-jarige aanvaller verder. Hij is te spreken over de werkwijze van Van 't Schip. "Ik denk dat het gevoel heel goed is bij deze trainer, hij creërt een goede sfeer, dat zie je ook. We kunnen het vandaag alleen niet ombuigen in een resultaat." Bergwijn zet overwintering nog niet uit het hoofd. "Zolang we ergens voor kunnen spelen, moet je ergens hoop op houden."