Jansen wilde onterechte corner laten afkeuren

Jansen wees vierde man nog op Europese regel bij Villa: 'VAR kwam niet op de lijn'

10 november om 08:35

Pascal Jansen was van mening dat de VAR, volgens de regels, de onterechte corner van Aston Villa nog had kunnen terugdraaien. Na afloop vertelde de coach van AZ bij ESPN, dat hij de vierde man wees op een Europese regel, maar de VAR kwam maar niet in de lucht. Uit die corner kopte Villa de gelijkmaker binnen, maar Jansen was tevreden over het AZ-spel.

"Die corner hadden wij snel door, dat die niet terecht was", vertelt Jansen over het bewuste moment. "Er was geen speler van AZ in de buurt. Ik attendeerde de vierde man daar nog op, want volgens mij is het Europees zo dat ook de VAR in deze nog even mag tippen of het wel of geen corner is. De scheidsrechter ging af op zijn grensrechter, omdat hij het niet had gezien en de VAR kwam niet op de lijn."

Jansen zag zijn ploeg in ieder geval wel beter voor de dag komen dan in eigen huis tegen Villa. "Dit keer waren we zeker beter. Vandaag hadden we ook een groter spelaandeel. Mijn spelers waren heel erg op zoek naar die ruimte achter de verdediging bij Villa. De passzuiverheid was af en toe niet goed, maar qua intentie kan ik ze niks kwalijk nemen. We maken door die intentie ook die goal."

Na de gelijkmaker zag Jansen zijn ploeg wat wegzakken, maar desondanks was hij trots. "De thuisploeg krijgt door die gelijkmaker zeker meer energie. Die tweede goal is echt een detail, want hij glipt net langs de verdediging. Dan straffen ze ons genadeloos af. Die ruimtes zijn zo klein, dus ze waren heel nauwkeurig bij hun. Het verlies is jammer, maar dit spel nemen we mee naar de Eredivisie."