De Gea kan bij Real Betis terugkeren in Spanje

'De Gea voert vijf maanden na United-vertrek gesprekken met club uit Spanje'

10 november om 10:27
Laatste update: 10 november om 11:54

De kans bestaat dat de transfervrije David de Gea weer aan de slag gaat in Spanje. De doelman die afgelopen zomer uit zijn contract liep bij Manchester United, voert gesprekken met Real Betis. Volgens het lokale medium Estadio Deportivo gaan het de goede kant op.

Vijf maanden na zijn vertrek bij Manchester United lijkt het erop dat De Gea weer aan de slag kan. Real Betis wil met de doelman dezelfde weg inslaan als de club deed met Isco. De Spaanse middenvelder kreeg een contract tot de zomer van 2024, met mogelijkheden tot extra jaren bij tevredenheid van beide kanten. De Gea is nu in gesprek met Betis over eenzelfde constructie.

De Gea vertrok in 2011 van Atlético Madrid naar Manchester United en speelde in totaal 545 duels voor de Engelse club. Zijn contract werd afgelopen zomer niet verlengd, ook al had hij wel kunnen blijven onder lagere voorwaarden. Dat wilde De Gea echter niet. Real Betis staat op dit moment zesde in de Spaanse competitie en is ook nog actief in Europa. Isco is op dit moment de grote smaakmaker.