De grote Oranje-afwezigen: deze spelers zijn door Koeman genegeerd

De grote Oranje-afwezigen: deze spelers zijn door Koeman genegeerd

10 november om 12:41

Bondscoach Ronald Koeman heeft 25 spelers opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar. Vier spelers vielen af, terwijl meerdere andere spelers links zijn laten liggen. VoetbalPrimeur zet de grootste afwezigen op een rijtje.

Matthijs de Ligt, Ian Maatsen, Nick Olij en Micky van de Ven behoorden wel tot de voorselectie, maar zijn afgevallen. De Ligt en Van de Ven kampen met blessures en blijven om die reden thuis. Voor Olij en Maatsen geldt dat ze op dit moment niet in aanmerking komen voor de definitieve selectie. De waslijst aan blessures is enorm. Naast De Ligt en Van de Ven staan ook Sven Botman, Frenkie de Jong, Noa Lang, Jurriën Timber, Tyrell Malacia en Memphis Depay aan de zijlijn met een kwetsuur.

Een andere afwezige is PSV-verdediger Jordan Teze. "Ik denk dat ik niet ver van Oranje af zit als ik deze lijn doortrek", zei hij onlangs zelf. Ook Jan Paul van Hecke moet wachten op een uitnodiging van Koeman. Brighton-manager Roberto De Zerbi zei na het duel met Ajax dat hij vond dat Van Hecke rijp genoeg was voor het Nederlands elftal.

Onder de lat keert Justin Bijlow terug, waardoor behalve Olij ook Andries Noppert de interlands thuis kan bekijken. Georginio Wijnaldum, die de afgelopen twee interlandperiodes ook al niet werd opgeroepen, zit er wederom niet bij. "Hij is nog steeds in beeld, maar ik vond het nu te vroeg", zei Koeman vorige maand.

Wie zich ook niet in Zeist hoeven te melden, zijn middenvelders Steven Berghuis en Ryan Gravenberch. Berghuis kampte de vorige interlandperiode met kuitproblemen en wordt nu genegeerd door Koeman. Gravenberch zat de vorige keer op het strafbankje, nadat hij had bedankt voor interlands met Jong Oranje. De laatste speler die mogelijk op een belletje van de bondscoach had gerekend, is Thijs Dallinga. Donderdag stond de spits met Toulouse nog tegenover Cody Gakpo in de Europa League.