Van Hanegem stoort zich aan Feyenoorders

Van Hanegem stoort zich aan Feyenoorders: "Ik vind hem láng niet zo goed meer"

10 november om 15:05

Willem van Hanegem werd dinsdagavond niet blij van Feyenoord. De Rotterdammers gingen ten onder bij SS Lazio (1-0) en De Kromme stoorde zich met name aan Dávid Hancko en Santiago Gimenez.

Van Hanegem constateert dat Hancko al weken zijn niveau niet haalt. "Ik vind hem láng niet zo goed meer", zegt hij in de AD Willem & Wessel Podcast. "Dat je niet elke wedstrijd goed kan spelen, dat begrijp ik, maar hij heeft ineens iets in zich dat hij graag doelpunten wil maken. Dat heeft hij helemaal niet nodig. Laat anderen dat doen. Jij moet doen waar jíj goed in bent, want dan ben je een van de beste spelers van Europa!"

"Igor Paixão: ook helemaal bergafwaarts", sombert Van Hanegem, die vervolgens doorschakelt naar Gimenez. "We hebben een van de beste spitsen van de wereld, maar de laatste twee wedstrijden vond ik echt droevig." Gimenez kreeg twee goede kansen in Rome. "Mag hij één keer iets doen?"

Aan de goal van Lazio-spits Ciro Immobile wil Van Hanegem zo min mogelijk woorden vuilmaken. Quinten Timber leed balverlies, Lutsharel Geertruida hief buitenspel op. "Dat bestaat niet." Van Hanegem hoopt dat Feyenoord wel bij de eerste twee clubs in de Champions League-groep eindigt. "Anders heb je echt een heel grote kans laten liggen. Maar ik denk dat Atlético meer gevoel heeft bij Lazio dan bij Feyenoord."