Spurs-coach bevestigt lange absentie Van de Ven

Spurs bevestigt lange revalidatietijd voor Van de Ven door hamstringblessure

10 november om 15:18
Laatste update: 10 november om 15:39

Micky van de Ven kan naar alle waarschijnlijkheid in 2024 pas weer in actie komen. Dat heeft Ange Postecoglou, de manager van Tottenham Hotspur, bevestigd op zijn laatste persconferentie. De Nederlander moet herstellen van een nare hamstringblessure.

De geruchten gingen al langere tijd dat Van de Ven lange tijd moest revalideren, maar nu heeft de coach het dus officieel gemaakt. "Er is veel gebeurd na maandagavond. We wisten al snel dat de hamstringblessure van Micky ernstig was. We denken aan een paar maanden herstel, tot in het nieuwe jaar." Van de Ven was sinds zijn komst naar Engeland basisspeler in de elf van Postecoglou.

Voor Oranje is het gemis van Van de Ven ook een flinke aderlating. Ook Matthijs de Ligt raakte al geblesseerd, waardoor bondscoach Ronald Koeman nu dun in de verdedigers zit. Mede daarom werd vrijdag Jorrel Hato opgeroepen als vervanger van Van de Ven en De Ligt. De verdediger van Ajax zit voor het eerst bij de selectie. Komende interlandperiode neemt Oranje het op tegen Ierland en Gibraltar.