Hanegem zeer kritisch op Lozano

Van Hanegem hekelt PSV'er: 'Ik had hem tot de kleedkamer achterna gezeten'

10 november om 20:40
Laatste update: 10 november om 20:47

Willem van Hanegem heeft afgelopen woensdag met stijgende verbazing gekeken naar Hirving Lozano. De aanvaller van PSV stormde in de slotfase van het duel met RC Lens (1-0) op de Franse goal af, maar ging uiteindelijk voor eigen succes in plaats van de bal aan de meegelopen Johan Bakayoko te geven. Ongelooflijk, stelt De Kromme

PSV had het in die fase van de wedstrijd wat lastiger en had aan alle onzekerheid een einde kunnen maken door de score te verdubbelen. Dat gebeurde niet, aangezien de actie van Lozano strandde. "Dat is iets wat ik niet begrijp", vertelt Van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. "Als dat vroeger bij ons zou gebeuren, kreeg hij echt een goede draai om zijn oren. Kom op hé!"

"Maar ze leren er niet van, want in de vorige ronde tegen Rangers gebeurde precies hetzelfde", vervolgt de topmiddenvelder van weleer, die wel denkt te weten waarom Lozano voor eigen succes ging. "Ze vinden het allemaal heel interessant om een goal te maken. Ik had Lozano tot de kleedkamer achterna gezeten", besluit Van Hanegem. 

De verkeerde keuze van de Mexicaanse aanvaller had voor PSV uiteindelijk geen invloed op het resultaat. De ploeg van trainer Bosz won met 1-0, nadat Luuk de Jong in de eerste helft raak kopte. Aanstaande zondag staat voor de koploper van de Eredivisie het bezoek aan PEC Zwolle op het programma.