Onvoorstelbaar: Wolves scoort twee keer in blessuretijd en verslaat Spurs

11 november 2023 om 15:32
Laatste update: 11 november 2023 om 15:43

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag voor de tweede keer dit seizoen - en voor de tweede keer op rij - averij opgelopen in de Premier League. Een overwinning was héél dichtbij, tot Wolverhamtpon Wanderers in de blessuretijd niet één, maar twee keer toesloeg: 2-1.

Tottenham maakt een geweldig seizoen door. Pas afgelopen maandag leed de ploeg van manager Ange Postecoglou zijn eerste nederlaag van het seizoen, toen er met negen man verloren werd van Chelsea. Zonder de geblesseerde Micky van de Ven en James Maddison wilde Spurs zaterdag tegen Wolves revanche nemen. Al na drie minuten lag de bal in het net. Een zeer fraaie aanval over rechts werd door Brennan Johnson tot doelpunt gepromoveerd.

Een ruime overwinning leek in de maak. Met de nadruk op 'leek'. De goal van Johnson was na negentig minuten voetballen nog altijd het enige schot op doel voor Spurs. Wolverhampton zette daar op zijn beurt ook bijzonder weinig tegenover. Toch lukte het Spurs niet om de zege over de streep te trekken. In de eerste minuut van de blessuretijd was het Pablo Sarabia - koud in het veld - die Molineux liet ontploffen.

Wolverhampton hoopte zelfs nog op meer en slaagde daarin. In de zevende minuut van de blessuretijd zorgde Mario Lemina op aangeven van Sarabia dat de punten in Wolverhampton bleven. Tottenham geeft Manchester City een vrijgeleide om de koppositie later dit weekend te versterken. Liverpool kan in puntenaantal gelijk komen met Spurs.