Bayern met topscorer Kane komt met schrik vrij, Weghorst scoort bij remise

11 november 2023 om 17:28

Bayern München heeft na een benauwde zege op Heidenheim de koppositie in de Bundesliga in ieder geval tijdelijk overgenomen van Bayer Leverkusen. Borussia Dortmund loopt averij op, terwijl een doelpunt van Wout Weghorst voor Hoffenheim niet voldoende is voor een overwinning.

Bayern München - Heidenheim 4-2
Zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt en met Noussair Mazraoui begon Bayern tegen Heidenheim. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Der Rekordmeister. Harry Kane tekende na een kwartier voor de 1-0 en dus leek Bayern een eenvoudige middag tegemoet te gaan tegen de nummer dertien van de competitie. Helemaal nadat Kane vlak voor rust de voorsprong verdubbelde.

De tweede van Kane was een bijzondere. De Engelsman tekende in zijn elfde Bundesliga-wedstrijd voor al zijn zeventiende goal. De topscorers van vorig seizoen, Niclas Füllkrug en Christopher Nkunku, kwamen in een heel Bundesliga-jaar tot zestien treffers. Het duel draaide 25 voor tijd volledig om. Binnen drie minuten stond Heidenheim plots op 2-2.

Een nieuwe blamage - Bayern verloor onlangs in de DFB Pokal van 3. Bundesliga-club FC Saarbrücken - zat eraan te komen. Zover zou het niet komen. Raphaël Guerreiro en Eric Choupo-Moting zorgden ervoor dat Bayern aan het langste eind trok.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2-1
Voor de vijfde keer dit seizoen weet Dortmund niet te winnen. Met Donyell Malen op de bank kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong via spits Niclas Füllkrug. Daarna was het eenrichtingsverkeer in Stuttgart. Deniz Undav maakte voor rust nog de gelijkmaker, waarna de thuisploeg na rust door wilde pakken.

Het regende kansen, maar een goal bleef lange tijd uit. Tot minuut 83. Vanaf de penaltystip maakte Serhou Guirassy, die afgelopen zomer nog in verband werd gebracht met Ajax, de winnende treffer. Dortmund doet een behoorlijk jasje uit in de titelstrijd in de Bundesliga. De achterstand op koploper Bayern is al opgelopen tot acht punten.

Augsburg - Hoffenheim 1-1
Het Hoffenheim van Weghorst heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Augsburg. De Oranje-spits maakte na iets meer dan twintig minuten spelen met zijn hoofd de openingstreffer, maar zijn goal was niet genoeg voor drie punten. Vlak na rust kwam Augsburg langszij.