Paris Saint-Germain dankt Mbappé: twee goals superster genoeg voor zege

Geniale Mbappé leidt Paris Saint-Germain met hattrick naar overwinning

11 november om 18:52

Paris Saint-Germain heeft zaterdag drie punten overgehouden aan het uitduel met Stade Reims. Drie briljante momenten van Kylian Mbappé zorgden voor een 0-3 eindstand.

Bij Reims stonden Azor Matusiwa en oud-Ajacied Mohamed Daramy in de basis. Bij PSG speelde het zeventienjarige talent Warren Zaïre-Emery, die voor de komende interlandperiode bij Les Bleus zit en daarmee de jongste Fransman sinds 1914 is die is opgeroepen. Al na drie minuten was het voor het eerst raak in het noorden van Frankrijk. Een voorzet van Ousmane Dembélé werd door Mbappé in één keer op de slof genomen.

PSG had de controle, al was Reims allesbehalve kansloos. Geregeld dook de thuisploeg op voor Gianluigi Donnarumma. Tot scoren komen luke Reims echter niet, waarna Mbappé op het uur een einde aan die illusies maakte. Wederom stond Dembélé aan de basis van de goal, dit keer was Carlos Soler de aangever. De loopactie van Mbappé zorgde uiteindelijk voor het doelpunt. Zijn directe tegenstander was hem helemaal kwijt, waardoor de vedette vrij intikken had.

Acht minuten voor tijd completeerde Mbappé zijn hattrick en daarmee was het feest compleet. De aanvaller kon zelfs nog zijn vierde maken, maar stuitte op de lat. PSG speelde de wedstrijd uit en kan drie punten bijschrijven. De Parijzenaren nemen de koppositie over van OGC Nice. De voorsprong op de naaste belager bedraagt één punt.