Hoffenheim-fans gooien zwaar vuurwerk naar Augsburg-vak: 11 gewonden, ook kinderen

Hoffenheim-fans gooien zwaar vuurwerk naar Augsburg-vak: 11 gewonden, ook kinderen

12-11-2023 11:52 Laatste update: 11:52
61

Er zijn zaterdag elf voetbalsupporters gewond geraakt tijdens de competitiewedstrijd tussen FC Augsburg en Hoffenheim (1-1). Zij hebben last van gehoorschade, nadat het duel ontsierd werd door een grote hoeveelheid afgestoken vuurwerk. 

Het vuurwerk werd na ongeveer een uur spelen vanuit het uitvak van Hoffenheim gegooid. Het belandde uiteindelijk bij een van de cornervlaggen. Diverse Duitse media, waaronder ZDF, melden dat zich onder de gewonden ook een meisje van 12 jaar oud en een meisje van 17 jaar oud bevinden. Zij hebben letsel opgelopen. 

Scheidsrechter Felix Brych legde de wedstrijd in de 57e minuut stil voor ongeveer vijf minuten. Vervolgens werd het duel alsnog uitgespeeld. Hoffenheim, waar Wout Weghorst trefzeker was, speelde met 1-1 gelijk tegen de ploeg van verdediger Jeffrey Gouweleeuw. Het is tot dusver niet duidelijk met welke repercussies Hoffenheim rekening moet gaan houden. Wel is duidelijk dat er momenteel twee verdachten vastzitten. 

Alexander Rosen, de algemeen directeur van Hoffenheim, gaf na afloop aan tegenover het clubkanaal aan zich diep te schapen. "Deze gekkigheid kan niet in woorden worden uitgedrukt. Allereerst: een groot excuses van ons, aangezien het erop lijkt dat het vuurwerk vanuit ons vak is gegooid."