Perez over Ajax als ploeg en Brian Brobbey

Perez breekt lans voor Ajax-uitblinker: 'Die moest bijna alles alleen doen zondag'

13 november 2023 om 10:22
Laatste update: 13 november 2023 om 11:19

Kenneth Perez ziet dat Ajax zijn best weer doet om enigszins op te krabbelen. De analist vindt alleen dat er simpelweg te weinig kwaliteit in de ploeg van de Amsterdammers zit. Wel licht Perez er één speler uit die hij juist goed vond.

"Het lijkt wel weer meer op een voetbalteam bij Ajax", vertelt de analist bij Dit Was Het Weekend van ESPN. "De kwaliteit van hun elftal is alleen niet bijster goed, dat zie je ook wel. Spelers zijn gewoon niet zo heel erg goed. Ze zijn alleen wel beter om het tactisch beter te doen. Brian Brobbey had zijn meeste balcontacten ooit in de Eredivisie, omdat ze die lijnen naar hem een stuk beter konden open zetten."

Perez blijft dan ook onder de indruk van de spits van de Amsterdammers. "Brobbey was wel ijzersterk als aanspeelpunt. Daar kwamen voor Ajax natuurlijk ook die twee goals uit. Je moet af en toe ook durf hebben en geholpen worden als spits zijnde. Hij is echt de leider bij Ajax. Die andere twee kwam gewoon helemaal niks uit vandaag. Brobbey moest het helemaal alleen doen."