Fabregas is coach van Como in de Serie B

Fabregas heeft eerste job als coach binnen vier maanden na pensioen als speler

13 november 2023 om 10:37
Laatste update: 13 november 2023 om 11:19

Cesc Fabregas is de nieuwe trainer van het Italiaanse Como. Dat heeft de club bekendgemaakt via de officiële kanalen. Voor de Spanjaard is het zijn eerste klus als hoofdtrainer nadat hij afgelopen zomer stopte met voetballen.

Het gaat tot nu toe wel om een interim-periode, maar bij goede prestaties kan Fabregas ook langer bij de club blijven. Woensdag leidt de Spanjaard zijn eerste training aan het schilderachtige Comomeer. Coach Moreno Longo moest daardoor wel het veld ruimen. Como staat op dit moment zesde in de Italiaanse Serie B. 

Fabregas beëindigde zijn loopbaan als speler ook in dienst van Como. Daarvoor speelde hij voor AS Monaco, Chelsea, Arsenal en FC Barcelona. Oud-NEC’er Cas Odenthal staat onder contract bij de Italianen. Vorig jaar juni sprak VoetbalPrimeur de Nederlander over zijn tijd in Como, check dat interview hier.

Voorzitter Mirwan Suwarso heeft uitleg gegeven waarom Longo ondanks de relatief goede prestaties ontslagen is. "We willen als club een nieuwe weg inslaan. We willen meer entertainment en spanning bieden aan de fans van Como in Italië en buiten de landsgrenzen. We hopen een nieuwe hoofdcoach te vinden in de toekomst, maar vertrouwen ook in Fabregas. We bedanken iedereen voor hun steun en loyaliteit."